វិធី​ធ្វើ​ដំណាប់​អំពិល

គ្រឿង​ផ្សំ

  1. អំពិល​ទុំចំនួន ​១ ​គីឡូក្រាម
  2. ស្ករសរ​ចំនួន ៣,៥ គីឡូក្រាម
  3. អំបិល​កន្លះ​ស្លាម​ព្រា​បាយ
  4. និង​ម្សៅ​មី​ចំណួន​កន្លះគីឡូក្រាម

វិធីធ្វើ


ដំបូង​យក​អំពិល​ទុំ​ដែល​បាន​​បក​សំបក​ជា​ស្រេច​ចំនួន ​១​គីឡូក្រាម​ មក​លាយ​ជា​មួយ​​ស្ករសរ​​ប្រមាណ​១,៥ ​គីឡូក្រាមសិន, លាយ​ម្សៅ​មី​  និង​អំបិល រួច​ចាក់​ទឹក​ កូរ​មើល​ទៅ​ឱ្យ​រាវ​ល្មម ក្នុង​ឆ្នាំង​ដែល​ត្រូវ​រំងាស់វា។

បន្ទាប់​មក យើង​​យក​វា​ទៅដាំ​លើ​ភ្លើង រួច​កូរឱ្យ​ដាច់​ទឹក​ល្អ​។ ក្រោយ​ពី​កូរ​ដាច់​ទឹក​ល្អ ​យើង​​ដាក់វា​ពីភ្លើង​​ភ្លាម។ ពេល​នោះ​យើង​ត្រូវ​ដាក់​​ស្ករសរ​ចំនួន​១,៥​ថែម​ទៀត​ ហើយ​កូរវិត​​វា ​ឱ្យ​ចូល​សាច់​គ្នា​ត្រឹម​ត្រូវ។




បន្ទាប់​មក ​ត្រូវទុក​ឱ្យ​វា​ត្រជាក់​ស្រួល​បួល​សិន។ ជាចុង​ក្រោយ យើង​​យក​ស្ករសរ​​ ដែល​នៅ​សល់​ប្រមាណ​កន្លះ​គីឡូក្រាមនោះ ​រោយ​​លើ​ថាស ឬចាន​ ហើយ​លុញ​អំពិល​ជាគ្រាប់​ៗប៉ុន​មេដៃ ឬធំជាង​នេះទៅ​តាម​ចំណង់​ចំណូល​ចូល​ចិត្ត​។

​​​      សូម​អញ្ជើញ​ឆ្ងាញ់ !